Santiago Ydañez Museum

Image

The Museum is placed within the historical “Fábrica la Vicaría”, a building that is part of the architectural heritage of Puente de Génave. The museum is designed as a cultural hub, a space where contemporary art co-exists with the restored elements of the past. 

The new building is divided in two interconnected volumes. The smaller one replicates the size and physiognomy of the existing buildings, while the main volume, which hosts the permanent collection, raises behind as a statement of the nature of the art it contains.

The facade is composed of computer punched steel, having the work of Santiago Ydañez as patterns that act as a solar filter. Light is allowed into the building, but heat is bounced back and the cavity acts as a ventilated facade, reducing heat gains in summer period.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s